Skip to main content

BraL-, LaL- &
BlaaskapeL

Brallen staat voor onzin praten; Lallen voor onbeschaafd, onduidelijk zingen of praten. Een blaaskapel, ook wel dweilorkest genoemd, is een muziekgezelschap dat voornamelijk feestmuziek speelt waar het woord ‘dweil’ in dweilorkesten komt van de term ‘dweilen’, in de zin van ‘doelloos, dan wel dronken, op straat rondzwerven’.

KapeLLoos is doelloos en als je lang genoeg wacht…. zwerven de muzikanten op straat rond. Zinloos, zonder enige bedoeling, zonder doel, nutteloos. Loos staat voor onbetrouwbaar, bedrieglijk, vals maar ook leeg, listig, slim, sluw, spitsvondig en schijnbaar.

Schijnbaar is KapeLLoos meer dan je verwacht en dan is er nog geen noot gespeeld!

Een groep muzikanten, allemaal druk, allemaal ‘man’ en niemand heeft tijd – vooral repeteren is lastig… Maar toch kunnen de heren tijd vrij maken om 3x per jaar op te treden. Maar pas wel op! De KapeLLooshumor is héél makkelijk, maar voor omstanders soms moeilijk te begrijpen. De “Als wij maar lol hebben” en de “don’t call us, we’ll call you” mentaliteit maakt dat KapeLLoos graag speelt waar veel leuke mensen zijn, maar wel die mensen die vermaakt willen worden – want als KapeLLoos speelt, zijn ze een dagje uit!

Nodig ons rustig uit, maar als we komen….. weet wat je in huis haalt!